Voedingsadvies

Twijfel je of jouw paard alle vitamines en mineralen binnen krijgt die hij/zij nodig heeft? Of je paard wel voldoende energie binnenkrijgt voor de prestaties die hij moet leveren? Hoe voer je een paard wat op rust staat door bijv. een blessure? Of in een opbouwende fase?
Ik kan je helpen inzichtelijk te maken wat je paard binnenkrijgt en hoe je je rantsoen kunt optimaliseren met een onafhankelijk voedingsadvies.

Voeding & prestatie

Om onze paarden in staat te stellen de prestaties te leveren die we van hen vragen, is het belangrijk stil te staan bij het rantsoen. Wat voer je je paard, en waarom? Voorzie je je paard van voldoende brandstoffen, en zijn dit wel de juiste brandstoffen? Heeft je paard baat bij snel vrijkomende energie, of misschien wel meer bij langzaam vrijkomende energie? Dit hangt samen met de te leveren prestaties, maar ook het type paard. 
Daarnaast staan we stil bij het voerschema. Wanneer krijgt je paard wat?
En wat is de kwaliteit van het ruwvoer dat je voert? Je ruwvoer kun je eenvoudig laten analyseren door het opsturen van een monster naar bijvoorbeeld Pavo (Pavo Quickscan).
Zeker de moeite waard omdat ruwvoer de basis van je rantsoen is. Zorg voor grote partijen van hetzelfde ruwvoer zodat je weet wat je voert en je niet steeds hoeft te wisselen.

Wanneer je rantsoen niet optimaal is, zal je paard niet optimaal kunnen presteren. 
Zorg dat je paard de brandstof krijgt die nodig is, zonder tekorten en zonder overmatig te voeren.

Bij een voedingsadvies wordt de conditie en de trainingsintensiteit van het paard bekeken, wordt er een rantsoencontrole van het huidige rantsoen uitgevoerd, met daarop volgend een advies om eventuele tekorten aan te vullen en het rantsoen te optimaliseren.
Omdat ik niet gebonden ben aan een bepaald merk, kan ik je onafhankelijk adviseren wat het allerbest bij jouw paard past. Weet wat je voert, en waarom je het voert!